Candela C-8

The boat: reinvented

Candela C-8

Candela C-8 moet revolutie teweeg brengen

Absolute stilte, een superieure zeewaardigheid, onderhoudsvrij, volledig online connected, 95% goedkoper in verbruik en met het hoogste bereik mogelijk voor een elektrische boot zo ver. Met de Candela C-8 zet de Zweedse fabrikant van elektrische boot een volgende stap: die naar de productie van elektrische boten op grote schaal.

Comfortabele premium cruiser

Met de C-8 tilt Candela de technologie naar een nog hoger niveau. Tegelijkertijd kan de boot in productie geproduceerd worden. En ontwikkelde de Zweedse botenbouwer met de C-8 een boot die al het comfort biedt welke van een premium cruiser mag worden verwachten. Met zijn 8,5 meter lengte beschikt de C-8 over alle voorzieningen van een grote, comfortabele cockpit met zitplaatsen voor acht personen, een grote zonnebank, een ruime voorhut uitgerust met een bed voor twee volwassenen en twee kinderen plus een maritiem toilet.

This is the way boats must look like in the future.

Gustav Hasselskog - CEO Candela

Specificaties

Lengte

8,5 m / 27.9 ft

Breedte

2,5 m / 8.2 ft

Gewicht

1350 kg / 2976 lbs

Motor

Candela C-POD, 55 kW

Accommodation

Overnachten: 2 volwassenen, 2 kinderen. Zitplaatsen 8

Motor vermogen

55 kW

Batterijen

44 kWh lithium ion

Actieradius

50NM at 20 knots +8NM backup

Topsnelheid

22-24 knopen cruising, 30 knopen max

Oplaadtijd

2 uur met 3 fase oplader

Grootste elektrisch bereik

De Candela C-8 is voorzien van een nieuwe en verbeterde versie van Candela’s revolutionaire hydrofoiling technologie. Deze hydrofoiling techniek zorgt ervoor dat het energieverbruik met 80% wordt verminderd in vergelijking met conventionele boten. Hierdoor is, volledig elektrisch, een groot bereik bij hoge snelheid mogelijk.

In combinatie met de nieuw ontwikkelde aandrijflijn van Candela, de C-POD, kan de C-8 grotere afstanden afleggen dan welke elektrische motorboot op de markt dan ook. Meer dan 50 zeemijl op een batterij, met een snelheid van 22 knopen. De C-POD maakt van de C-8 daarmee de meest efficiënte motorboot ooit.

Technologiebedrijf

Candela heeft meer dan 25 ingenieurs in dienst op verschillende gebieden: werktuigbouwkunde, besturingssystemen, machine learning, software developing, elektronische engineering en hydronamic design.

Alle systemen en software voor de C-8 zijn in eigen huis ontwikkeld, wat zorgt voor een naadloze interactie tussen mens en machine. Alle instellingen, van het aanzetten van de koelkast tot de navigatie, worden bediend vanaf het 15,4″ inch touchscreen met Candela’s eigen interface. Met de Candela-app kan de eigenaar de verschillende systemen aan boord ook vanaf de wal bedienen.

Meer informatie?

BROCHURE AANVRAGEN

Vraag een proefvaart aan op de Candela C-8!

PROEFVAART AANVRAGEN