Het Zweedse Candela kondigde deze week de komst van de Candela P-30 aan. De Candela P-30 is een pilotproject tussen Candela Speedboat en de Regio Stockholm. De eerste boot zal in 2022 in de vaart genomen worden. De Candela P-30 wordt ’s werelds snelste elektrische veerboot en zal gebruik maken van dezelfde hydrofoil techniek als de Candela Seven.

Candela ambassadeur in Nederland en Energyboats oprichter Duco Snijder:

“Het openbaar vervoer over water elektrificeren, zeker in combinatie met de draagvleugel techniek is een belangrijke stap in het realiseren van een schoon, sneller en duurzaam vervoersaanbod. De Candela fabriek in Zweden maar zeker ook de overheden in de regio Stockholm steken met deze samenwerking hun nek uit. In onze optiek zou de Candela P-30 binnen vijf jaar ook in Nederland moeten varen. We begeleiden overheden, vervoersbedrijven of andere partijen die interesse hebben graag.”

De innovatieve P-30 is ’s werelds eerste elektrische veerboot die een hoge snelheid en lange afstand combineert. De P-30 vaart met meer dan 20 knopen op computergestuurde draagvleugels, zogeheten foils, en verbruikt tot 80% minder energie dan conventionele schepen.

P-30 niet alleen zuiniger maar ook goedkoper in gebruik

De Candela P-30 kent een capaciteit van 30 passagiers, die door de draagvleugel techniek met een snelheid tot 60 km/uur over het water vervoert kunnen worden. Zonder C02-uitstoot, golfslag of geluidsoverlast. De P-30 zal daarmee ongeveer 50% goedkoper in gebruik zijn dan traditionele veerboten. Het energieverbruik per passagier is gelijk aan dat in een hybride brandstof bus. Daarmee is de P-30 niet alleen interessant als vervanging voor de huidige dieselveerboten, maar ook voor de auto of bus.

Erik Eklund – Candela’s Directeur Openbaar Vervoer:

”Ons doel is te bewijzen dat onze elektrische draagvleugelboten veel goedkoper, comfortabeler en veelzijdiger zijn dan conventionele schepen. Het is niet alleen een alternatief voor andere schepen, maar een geheel nieuwe kijk op openbaar vervoer.”

Bewezen techniek

De gebruikte hydrofoil techniek wordt reeds succesvol toegepast in de Candela Seven, momenteel Europa’s best verkochte premium elektrische pleziervaartuig. De techniek is schaalbaar en kan worden toegepast op een groots scala aan schepen, van 12 persoons taxi boten tot schepen met 300 passagiers.