Candela introduceert vandaag: de C-POD. De C-POD is Candela’s grootste innovatieproject tot nu toe en betekent een keerpunt in de boot industrie. De Zweedse bootbouwer brengt met de C-POD de meest efficiënte scheepsmotor ter wereld. Een elektrische pod-motor ontworpen van een blanco vel papier, met maar één doel: de volgende generatie elektrische draagvleugelboten nog beter maken.

Twee ultra compacte motoren in een cilinder
De C-POD onderscheidt zich van de meer conventionele buitenboordmotoren doordat hij bestaat uit twee ultra compacte motoren in een ondergedompelde pod. Op deze manier is directe elektrische aandrijving mogelijk zonder tandwielen en olie. Hierdoor ontstaat er geen energieverlies bij de transmissie.

Deze aanpak zorgt voor een toename in het bereik van 10% in vergelijking met de vorige motorgeneratie in de C-7.

Maar er zijn nog meer voordelen:

Echte stilte
De C-POD wordt de stilste elektrische bootmotor ooit, dankzij een gebrek aan transmissiegeluid.

Geen onderhoud
Geen olie of koelsysteem; geen vloeistoffen, filters of pompen om te vervangen. Geen winterstalling of jaarlijks onderhoud. De ultra compacte motoren worden direct gekoeld door het stromende zeewater.

Een leven lang
Met weinig bewegende delen is de C-POD ontworpen om meer dan 3000 uur zonder service te werken. In Noord-Europa staat dat gelijk aan 50-100 jaar recreatief gebruik!

C-POD Candela’s eigen product
De C-POD is door Candela volledig in eigen huis ontworpen. De productie start begin 2022. De C-POD zal beschikbaar zijn voor de P-12, P-30 en toekomstige pleziervaartuigen.

Lees meer en bekijk de Candela C-POD-film op de Candela website.

Vraag direct een proefvaart of meer informatie aan!

PROEFVAART AANVRAGEN