De op foils over het water zwevende Candela P-12 is ’s werelds eerste elektrische watertaxi die op hoge snelheid een grote afstand kan afleggen. Dankzij het innovatieve hydrofoil systeem vliegt de P-12 geluidloos over het water met een snelheid tot 30 knopen. Dit maakt de Candela P-12 de ideale boot voor het snel vervoeren van groepen tot maar liefst twaalf personen.

Aangenaam en comfortabel
Of je nu op zoek bent naar een comfortabele taxi boot of een voordelige rondvaartboot, de P-12 is het aantrekkelijkste alternatief. De P-12 biedt de maximaal twaalf passagiers een rustige rit, zelfs op onrustig water. De P-12 zweeft met een snelheid tot 30 knopen namelijk geruisloos over het water. Dankzij Candela’s “flight controler”, een door de computer gestabiliseerd hydrofoil systeem, is het varen met de P-12 aangenamer en comfortabeler dan in elke andere boot van dit formaat.

  • Lengte: 8,5 meter
  • Breedte: 2,5 meter
  • Capaciteit: 12 personen
  • Motor: Electric pod motor
  • Cruising speed: 22 knots
  • Top speed: 30 knots
  • Range: 45 nm in 22 knots

Lage gebruikskosten
Een van de grootste voordelen van de door Candela gebruikte hydrofoil technologie in combinatie met de elektrische motor zijn de lage gebruikskosten. De P-12 verbruikt tot 80% minder energie dan taxi’s die gebruik maken van een verbrandingsmotor. Zowel de hoofd foil als de aft foil kunnen ook naar binnen ingetrokken worden. Hierdoor behoort het varen in ondiep water of vervoer of opslag van de boot op de kant tot de mogelijkheden.

Candela’s hydrofoil technologie is ontwikkeld en reeds uitvoerig getest in de Candela C-7 serie. Deze eerste elektrische hydrofoil plezierboot is op dit moment de bestverkopende premium elektrische boot van Europa.

De “flight controler”, zowel software als sensoren, zijn sinds 2014 uitgebreid getest en gevalideerd. Tot nu toe is geen enkel andere werf erin geslaagd om een elektrische hydrofoil boot naar de markt te brengen. Alle onderdelen, van het de “flight controler” tot de koolstofvezel romp zijn in eigen huis ontwikkeld door een team van 50 ingenieurs en technici van Candela in Stockholm, Zweden.

P-12 ideaal voor Nederlandse wateren
Energyboats oprichter Duco Snijder, ziet een markt voor de P-12 in Nederland. Snijder: “Elektrisch varen is de toekomst. Het is schoner en de gebruikskosten liggen veel lager. Met de Candela C-7 hebben de Zweden bewezen dat de hydrofoil techniek werkt. Eerder dit jaar kondigde ze al de komst van de P-30 aan, een vergelijkbaar concept als de P-12 maar dan voor 30 personen. Over de P-30 voeren we nu de eerste gesprekken met verschillende Nederlandse vervoer aanbieders. Zowel commerciële aanbieders als met het openbaar vervoer. Op basis van die gesprekken weet ik dat er in Nederland al partijen op zoek zijn naar dergelijke alternatieven. Ik denk dan ook dat het een kwestie van tijd is voordat we de eerste P-12 of P-30 op de Nederlandse wateren zullen zien varen.”

Leverbaar vanaf eind 2022
De Candela P-12 heeft velen overeenkomsten met haar grote broer, de P-30 ferry die momenteel wordt ontwikkeld voor de stad Stockholm. De P-12 kan nu worden gepre-ordered en zal vanaf eind 2022 worden uitgeleverd.