Candela C-7

Beautiful Silence

Candela C-7

Eerste elektrische hydrofoiling productie boot

De Candela C-7 is de eerste elektrische hydrofoiling productie boot ter wereld. Ontworpen en ontwikkeld door een multidisciplinair team van deskundige ontwerpers met een achtergrond in de luchtvaart, van gevechtsvliegtuigen tot burgerluchtvaart, en Tech-experts.

Schone en efficiënte elektromotor

Door een schone en efficiënte elektromotor te gebruiken en boven het wateroppervlak te vliegen is de Candela C-7 aanzienlijk efficiënter en stiller dan vergelijkbare boten. Deze 100% koolstofvezel boot wordt geproduceerd in de eigen fabriek in de archipel van Stockholm.

"Vliegen over het water"

Duco Snijder over de Candela

Specificaties

Lengte

7,9 m / 25.1 ft

Breedte

2,4 m / 7.1 ft

Gewicht

1350 kg / 2976 lbs

Motor

Torqeedo Deep Blue Permanent Magnet

Motor vermogen

55 kW

Batterijen

40 kWh (BMW i3 battery)

Actieradius

50NM at 20 knots +8NM backup

Topsnelheid

Up to 30 KTS

Innovatie

De draagvleugels onder de Candela zorgen voor een enorme verminderde weerstand in vergelijking met een “normale” planerende boot. Het geavanceerde en revolutionaire softwaresysteem zorgt er verder voor dat de boot ook op hoge snelheid probleemloos over de golven vliegt.

Historie

Sinds 2015 is het team achter Candela Speedboat AB vastbesloten een manier te vinden om elektrische boten te maken met bereik en snelheid. Het team bestaat uit toonaangevende experts in hun respectievelijke vakgebieden met ervaring bij Eurocopter (compositietechniek), Saab Gripen (elektronica voor vluchtbesturing), Artemis en Oracle Racing (hydronamica in de America’s Cup), Scania (transmissie en hydraulic) en de Technische Universiteit van Denemarken (dynamische modellering en software-algoritmen).

Bovendien wordt het bedrijf geleid door mensen met een jarenlange ervaring in senior managementrollen en op CEO-niveau van zowel start-ups als grote internationale bedrijven.


Meer informatie?

BROCHURE AANVRAGEN

Vraag een proefvaart aan op de Candela C-7!

PROEFVAART AANVRAGEN