Candela

De uitdaging

Tot nu toe heeft niemand een elektrische boot gebouwd die fossiele boten kan vervangen. Zelfs de meest recente pogingen zijn mislukt. Ze krijgen snelheid of bereik. Niet beide. De reden is simpel. Planerende boten hebben enorme hoeveelheden energie nodig. En een kilo benzine bevat 15 keer meer energie dan een kilo van de beste accu.

Vind het opnieuw uit

Bootbouwers hebben doorgaans bootbouwers in dienst. Maar om de uitdaging aan te gaan – het ontwerpen van ‘s werelds eerste elektrische boot met zowel snelheid als bereik – moesten we het anders doen. We hebben enkele van de slimste koppen van de wereld samengebracht in hun vakgebied: draagvleugel technologie, koolstofcomposieten, dynamische modellering, zelflerend en softwareontwikkeling. Het resultaat is een revolutie.

De CANDELA Seven heeft de Toekomst Award gewonnen.
Met nulemissies, een prachtige en hyperefficiënte vaarervaring en geen impact op de kustlijn, heeft de Candela Seven de prestigieuze prijs Best for Future 2019 van Best of Boats gekregen!

.

“We set out to change the industry – removing the dependence on fossil fuels in boating. Now we have a product that not only matches, but beats its fossil fuel competitors”

– Gustav Hasselskog, Founder & CEO