Toekomst perspectief

Het Zweedse technologiebedrijf Candela Speed Boat AB, verantwoordelijk voor ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven draagvleugelboot, heeft eerder deze maand een aanzienlijke financiële injectie ontvangen van Chris Anderson, de curator van de bekende TED Conferences LLC.

Schone duurzame toekomst

“We bevinden ons op een cruciaal moment op weg naar een schone, duurzame toekomst”, zegt Anderson. “Alle vormen van transport moeten overschakelen op schone energie. Het lijkt erop dat de elektrificatie van auto’s een niet te stoppen momentum heeft bereikt. Tot nu toe bleven boten achter, maar misschien niet veel langer meer. Ik vond het geweldig om Candela te ontdekken, een bedrijf dat na vijf jaar intensieve R&D, prachtige boten levert met de ongrijpbare combinatie van snelheid en bereik – volledig elektrisch – dankzij een ingenieus draagvleugelontwerp. Ik ben ongelofelijk enthousiast over het potentieel van deze technologie voor de komende jaren.

Trots

Oprichter en CEO van Candela, de Zweed Gustav Hasselskog is trots en dankbaar dat Chris aan boord is. Hasselskog: “Chris is een geweldig persoon, een visionair en promotor van ideeën voor een betere wereld die ook nog eens een ervaren ondernemer is. Deze investering stelt ons in staat onze R&D activiteiten aanzienlijk te vergroten en de overgang weg van fossiele brandstoffen op onze meren en de oceanen te versnellen.