’s Werelds eerste volledig elektrische hydrofoil speedboot komende week in Nederland

Met de Candela Seven haalt EnergyBoats.com ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven hydrofoil speedboot naar Nederland. De boot komt dit weekend en begin volgende week naar Nederland voor een exclusieve introductie. De boot zal onder andere aanwezig zijn tijdens het Open Dutch Championship Sailing in Medemblik maar zal ook Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aan doen. Het bezoek aan Nederland is onderdeel van de Europese tour waar het van oorsprong Zweedse merk momenteel mee bezig is.

Candela sneller en verder met tot 80% minder energie
De volledige elektrisch aangedreven Candela Seven kan makkelijk snelheden tot 55 km/uur bereiken wanneer de foils de boot uit het water liften. Door het gebruik van de hydrofoil, een soort draagvleugel onder de boot, bespaart de Candela maar liefst 80% energie in vergelijk tot vergelijkbare boten. De boot gaat dus sneller en verder.

Candela Seven

Lengte:                        7.7 m
Breedte:                      2.4 m
Diepgang:                    0.4–1.2 m
Gewicht:                      1300 kg
Max snelheid:             55 km/uur
Motorvermogen:         55 kw
Opladen:                     230 V / 16 A

EnergyBoats.com gespecialiseerd in 100% elektrisch aangedreven boten
EnergyBoats.com is gespecialiseerd in 100% elektrisch aangedreven boten en daarmee de online thuishaven voor elektrisch varen. Het ontstaan van EnergyBoats.com is ingegeven door de energietransitie en de toenemende vraag naar en interesse in elektrisch varen.

Oprichter van EnergyBoats.com Duco Snijder is verheugd dat de Candela deze week voor het eerst in Nederland zal varen. Snijder: “We zijn hier al een paar maanden mee bezig, we geloven in het concept zoals dat door Candela is neergezet. Wat precies aansluit op onze visie: dat je bij elektrische boten de motor en het bijbehorende battery pack als uitgangspunt moet nemen. Dat we ook het vertrouwen van Candela krijgen om hun prachtige merk hier in Nederland te mogen vertegenwoordigen, is fantastisch. We hopen de komende dagen, uiteraard met in achtneming van alle RIVM-maatregelen, zoveel mogelijk potentiële klanten en andere geïnteresseerden kennis te kunnen laten maken met dit revolutionaire ontwerp.”

Chris Anderson TED ziet toekomst in Zweedse Candela
Het Zweedse technologiebedrijf Candela Speed Boat AB, verantwoordelijk voor ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven draagvleugelboot, heeft eerder deze maand een aanzienlijke financiële injectie ontvangen van Chris Anderson, de curator van de bekende TED Conferences LLC.

“We bevinden ons op een cruciaal moment op weg naar een schone, duurzame toekomst”, zegt Anderson. “Alle vormen van transport moeten overschakelen op schone energie. Het lijkt erop dat de elektrificatie van auto’s een niet te stoppen momentum heeft bereikt. Tot nu toe bleven boten achter, maar misschien niet veel langer meer. Ik vond het geweldig om Candela te ontdekken, een bedrijf dat na vijf jaar intensieve R&D, prachtige boten levert met de ongrijpbare combinatie van snelheid en bereik – volledig elektrisch – dankzij een ingenieus draagvleugelontwerp. Ik ben ongelofelijk enthousiast over het potentieel van deze technologie voor de komende jaren.

Oprichter en CEO van Candela, de Zweed Gustav Hasselskog is trots en dankbaar dat Chris aan boord is. Hasselskog: “Chris is een geweldig persoon, een visionair en promotor van ideeën voor een betere wereld die ook nog eens een ervaren ondernemer is. Deze investering stelt ons in staat onze R&D activiteiten aanzienlijk te vergroten en de overgang weg van fossiele brandstoffen op onze meren en de oceanen te versnellen.