De X Shore Eelex 8000 heeft de Duitse Innovatie Award Gold 2020 gewonnen. Deze titel wordt uitgegeven door de RAT FÜR FORMGEBUNG – GERMAN DESING COUNCIL.

Conclusie van de Duitse jury van de Innovatie Awards

“De Zweedse elektrische boot, X Shore Eelex 8000, is uitgerust met een krachtige elektrische aandrijving en zorgt voor aanzienlijk minder belasting voor het milieu op het gebied van uitstoot en geluid dan een standaard sportboot met verbrandingsmotor. Dat bij de productie ervoor gekozen is om zowel voor de romp als opbouw de meest milieuvriendelijke materialen te gebruiken is dan ook niet meer dan logisch. Bij de toekenning van de prijs heeft de jury daarom eerst en vooral gekeken naar de uniforme aanpak die op indrukwekkende wijze laat zien dat motor aangedreven watersport en een sterk gevoel van milieubewustzijn niet langer exclusief zijn.”

Traditioneel Zweeds vakmanschap

De Eelex 8000 van X Shore is vervaardigd met de nieuwste CAD-technologie gecombineerd met traditioneel Zweeds vakmanschap. Ieder X Shore vaartuig heeft een modulair interieur en een romp welke is geoptimaliseerd op waterverplaatsing. In het kleurgebruik is er gekozen voor kleuren die passen bij de natuurlijke omgeving. De nadruk op totale stilte is gebaseerd op het respect voor het leven onder en boven water.

Bezoek ook de award website: https://www.german-innovation-award.de/en/winners/preis/gewinner/657