X Shore 8000

The Power of Silence

X Shore 8000

Volledig elektrische jachttender

De X Shore is een volledig elektrische jachttender van Zweedse makelij. Met X Shore kunt u de oceanen, meren en de natuur verkennen zonder het schadelijke geluid en de dampen die een fossiele brandstofmotor afgeeft.

Stoer en milieuvriendelijk

De X Shore Eelex 8000 is de open tenderboot van 8 meter en bewijst dat elektrisch varen op een stoere manier kan. De wetenschap dat je verbinding maakt met, en opgaat in je omgeving terwijl je door de tijd reist zonder het milieu te schaden zorgt voor een absoluut gevoel van vrijheid en rust.


"Wakeboarden achter de X Shore"

Yes you can!

Specificaties

Lengte

8 m / 26.25 ft

Breedte

2,56 m / 8 ft

Gewicht

2600 kg / 5732 lbs

Motor

Brusa Hybrid Synchronous motor

Motor vermogen

220 kW

Batterijen

59 kWh (2 Kreisel KBP 60 lithium-ion packs)

Actieradius

Up to 100 NM at lower speeds

Topsnelheid

Up to 35 KTS

Innovatie

Het minimalistische ontwerp en de flexibele configuratie van de X Shore boten biedt een leeg canvas dat de eigenaar naar eigen inzicht kan aanpassen. Een geavanceerd systeem van steunen en rails maakt het gemakkelijk om verschillende soorten ladingen vast te zetten en om stoelen toe te voegen of te verplaatsen.

Door het laadvermogen van maar liefst 2500 kg is het mogelijk om veel passagiers of zelfs zware apparatuur te vervoeren.

Historie

X Shore is ontstaan aan de Zweedse kust, waar mens en zee al eeuwen in harmonie leven. Door de nieuwe technologie te combineren met traditioneel maritiem vakmanschap streeft X Shore ernaar om duurzaamheid en innovatie in de maritieme industrie te brengen.

De Zweedse ondernemer Konrad Bergström richtte in 1996 X Shore op. Pas 20 jaar later, in 2016 was het eerste prototype een feit. Dankzij een samenwerking met Hans Bergström, Jeppe Cavallie en Glenn Karlsson van Seamaster en Norra Norr design house.

Het doel van X Shore is duidelijk om uw watersport ervaring naar een nieuw niveau te tillen en tegelijkertijd moeder natuur te beschermen.

Meer informatie?

BROCHURE AANVRAGEN

Vraag een proefvaart aan op de X Shore!

PROEFVAART AANVRAGEN