Skip to main content

Over Energyboats

De online thuishaven voor elektrisch varen

NEEM CONTACT MET ONS OP

De online thuishaven voor elektrisch varen

Energyboats is de online thuishaven voor elektrisch varen. Ingegeven door de energietransitie en de toenemende vraag naar en interesse in elektrisch varen is Energyboats ontstaan. Energyboats is gespecialiseerd in 100% elektrische aangedreven boten.

Elektrische motor als uitgangspunt

Bij Energyboats werken we uitsluitend samen met botenbouwers die de elektrische motor als uitgangspunt nemen en daar een boot omheen ontwerpen. Daarin verschillen we fundamenteel van de meeste andere aanbieders. Veel gerenommeerde bootmerken brengen momenteel elektrische varianten op de markt. Logisch, want de ontwikkelingen met betrekking tot elektrisch varen gaan hard. Maar een bestaande boot pakken en daar enigszins geforceerd de verbrandingsmotor omwisselen voor een elektrische motor is volgens ons niet de juiste manier.

Geen concessies aan vaareigenschappen

Met (elektrisch) varen mag en wil je namelijk geen concessies doen aan het varen zelf. Bij Energyboats kiezen wij er daarom voor om uitsluitend te werken met botenbouwers die de elektrische motor en de bijbehorende accu als uitgangspunt nemen en de boot daaromheen hebben ontwikkeld. Dat merk je direct in hoe de boten varen, hoe ze zijn afgewerkt en hoe ze eruitzien. Het klopt!

Energyboats sinds 2020

Energyboats is in het voorjaar van 2020 opgericht door Duco Snijder. Met zijn jarenlange ervaring in de watersport weet Duco als geen ander waar een boot aan moet voldoen om een goede boot te zijn. Tijdens zijn ruim 35-jarige loopbaan zijn er weinig dagen geweest dat Duco niet op het water was. Bij grote en kleine watersportevents op zowel zoet als zout water was en is Duco verantwoordelijk voor de logistiek en veiligheid op het water. Vanuit deze ervaring weet hij als geen ander welke boot past bij welke functie. Concessies doen aan de kwaliteit van de boten is geen optie, want je wilt onder alle omstandigheden veilig thuiskomen.

Hart voor de watersport en denken aan de wereld van morgen

Gedreven door zijn hart voor de watersport en denkend aan de wereld van morgen. Een wereld die hij schoon voor zijn twee kinderen wil achterlaten. Duco stort zich begin 2020 op de transitie van verbrandingsmotor naar elektromotor. Daar ziet hij de uitdaging liggen, al snel komt Duco erachter dat er voldoende kansrijke initiatieven zijn, initiatieven waar hij vanuit zijn expertise wat aan toe kan voegen. Energyboats is een feit!

Vraag een proefvaart aan en ervaar het elektrisch varen zelf!

PROEFVAART AANVRAGEN