Skip to main content

Het Engelse RS Marine Group, moederbedrijf van onder andere RS Electric Boats en Cheetah Marine heeft ervoor gekozen om de nieuwe Cheetah R630 EV-ready rib uit te rusten met de elektrische buitenboordmotoren uit de X-serie van ePropulsion. De 6.3 meter lange Cheetah R630 zal leverbaar zijn met de X20 of X40 ePropulsion, die respectievelijk 20kW of 40kW vermogen leveren.

Jon Partridge, CEO RS Marine Group: “Door deze samenwerking rond de Cheetah R630 EV-ready rib geven we invulling aan onze strategie om EV-ready vaartuigen te leveren. Noodzakelijk in het huidige tijdsgewricht. De maritieme sector is zich duidelijk bewust geworden van het feit dat we een beslissende verandering moeten doorvoeren in de manier waarop we onze schepen aandrijven. We zijn als RS Marine Group dan ook zeer verheugd met ePropulsion als leverancier van de elektrische aandrijving voor onze Cheetah R630.”

Partridge vervolgt: “Onze samenwerking begon met de RS21 zeilboot, die wordt geleverd met een ingebouwde ePropulsion motor van 1kW. Mede door deze samenwerking is het idee ontstaan van RS Electric Boats.

Vanuit RS Electric Boats is de romp van de Cheetah R630 speciaal ontworpen voor elektrische aandrijving en gelijk aan die van de Pulse 63. De tunnelvorm en lange waterlijn zorgen voor een verminderde weerstand. Dit vergroot het bereik aanzienlijk.

ePropulsion verheugd op samenwerking met RS Marine Group
“We zijn verheugd dat RS Marine Group voor de X-serie buitenboordmotoren van ePropulsion heeft gekozen voor de nieuwe Cheetah R630” aldus Steve Bruce – Global OEM Director van ePropulsion. “De motoren uit de X-serie bewijzen onze toewijding aan het bevorderen van de technologie op het gebied van elektrische scheepsaandrijving.” 

Bruce vervolgt: “Ons partnership gaat verder dan het leveren van geavanceerde, milieuvriendelijke motoren. We hebben ook een speciale batterij ontworpen specifiek voor de R630-romp. Deze unieke combinatie versterkt de positie van de R630 op een punt als duurzame innovatie, waardoor we de industrienormen op het gebied van efficiëntie en prestaties opnieuw hebben kunnen definiëren. Tijdens de proefvaarten met de R630 liet de X40 opmerkelijk goede testresultaten zien.” 

Cheetah R630 maakt haar debuut
“We kijken ernaar uit om belangstellenden te verwelkomen en meer informatie te delen over de Cheetah R630. Wat ons betreft een prachtige toevoeging aan ons assortiment als RS Marine Group. Een toevoeging welke efficiëntie, innovatie en prestaties combineert.” besluit Partridge.

De nieuwe Cheetah R630 maakt dit weekend – zaterdag 24 en zondag 25 februari 2024 – haar debuut op de RYA Dinghy & Watersports Show in de UK.

Energyboats distributeur Benelux
Als de online thuishaven voor elektrisch varen, is Energyboats distributeur in de Benelux voor de Cheetah R630 EV-ready rib.

Energyboats oprichter Duco Snijder: “Door de Cheetah R630 rib uit te voeren met een ePropulsion motor van 20kW of 40kW ontstaan er meer mogelijkheden in het aanbod van 100% elektrische ribs. Welke elektrische rib je het beste kan kiezen is afhankelijk van uw werkzaamheden, vaargebied en budget. Met de Cheetah R630 ePropulsion naast de Pulse63 kunnen we klanten nu altijd een elektrische rib leveren die het best aansluit bij hun wensen en financiële mogelijkheden.”

Meer weten over de Cheetah R630 ePropulsion

NEEM CONTACT MET ONS OP