Skip to main content

Energyboats, de online thuishaven voor 100% elektrisch aangedreven boten, heeft afgelopen week het eerste productiemodel van de Pulse 63 in ontvangst genomen. Hiervoor was Duco Snijder namens Energyboats afgereisd naar de werf van RS Electric Boats in het Engelse Hamble. De Pulse 63 voegt een nieuwe dimensie toe aan elektrisch varen door zijn topsnelheid van 25 knopen en een groot bereik. De Pulse is hiermee breed inzetbaar bij werkzaamheden op het water van de (semi)overheid, de watersport en recreatie. De Pulse 63 zal ook worden toegevoegd aan de vloot van Ribrental.

De Pulse 63 is een 6,3 meter lange zogeheten RIB (Rigid Inflatable Boat), met een volledig geïntegreerde elektrische aandrijving, een topsnelheid van 25 knopen en een groot bereik. In tegenstelling tot conventionele RIBS die omgebouwd worden naar een elektrische variant is de Pulse 63 speciaal ontworpen rondom de elektrische aandrijving en het bijbehorende accupakket. Hierdoor is de werkruimte in de kuip optimaal en draagt de rompvorm bij aan het bereik van de boot zonder concessies te doen aan de vaareigenschappen.

Kenmerken

Lengte: 6,3 meter
Breedte: 2,3 meter
Capaciteit: 6 personen

Motorvermogen: 47 kW
Top speed: 25 knots
Range: 45 nm in 15 knots

Pulse 63 kwalitatief sterk product
Duco Snijder, drijvende kracht achter Energyboats, is blij dat de Pulse 63 nu echt in Nederland is. “Twee jaar geleden liep ik voor het eerst tegen deze boot aan, toen nog een prototype. Maar het voelde gelijk goed. De visie achter de boot, de mensen die hem ontwikkelden en de gebruikte materialen en verschillende uitvoeringen zorgen voor een compleet en kwalitatief sterk product. De afgelopen twee jaar hebben we het ontwikkelingsproces van heel dichtbij meegemaakt. De versie zoals die nu is, is echt af en klaar om gebruikt te worden. De Pulse 63 voldoet in onze optiek ook echt aan een behoefte.”

“Dat we – als maatschappij – naar iets anders toe gaan en moeten dan alleen verbrandingsmotoren is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Op dit moment lijkt de elektromotor de beste papieren te hebben. Met de Pulse 63 hebben we het beste elektrisch aangedreven alternatief aan boord gehaald. De boot is klaar om gebruikt te worden. Zo kan je als zeilcoach of toezichthouder makkelijk een dag het water op met de Pulse 63 en je werkzaamheden uitvoeren zonder op te laden.”

Energyboats waardevolle partner RS Electric Boats
Alex Newton-Southon – RS Electric Boats’ Design and Technologies CEO: “We werken nu ruim vier jaar aan deze boot. In het afgelopen jaar heeft Energyboats meerdere testvaarten gemaakt en verschillende demo versies meegehad in hun evenementen om te testen. Belangrijk omdat door de feedback uit de praktijk de Pulse is doorontwikkeld. Energyboats is daarmee voor ons een super waardevolle partner. We weten dat deze versie van de Pulse 63 er klaar voor is om de markt op te gaan. We verwachten dat dit de eerste is van velen voor de Nederlandse markt. “

Pulse 63 onderdeel Ribrental vloot
Naast de activiteiten van Energyboats zal de Pulse 63 ook worden toegevoegd aan de verhuurvloot van Ribrental. Ribrental, een zusterbedrijf van Energyboats, biedt vanuit Nederland een turn-key oplossing voor het huren van ribs door heel Europa. Zowel voor zeilevenementen, media opnames als voor begeleiding of trainingen op het water. In dat kader zal de Pulse 63 komend seizoen onder andere in actie komen tijdens de Dutch Water Week, The Ocean Race, het WK Zeilen in Den Haag en de Pride in Amsterdam.

Meer leren over de Pulse 63

KLIK HIER