Skip to main content

Energyboats klaar voor de toekomst

Energyboats, het online platform voor elektrisch varen, lanceert vandaag – maandag 15 maart – haar nieuwe website. Op www.energyboats.com vindt de consument uitsluitend elektrisch aangedreven boten waarbij de elektrische motor en bijbehorende accu als uitgangspunt zijn genomen. Een absolute eyecatcher in het aanbod van Energyboats is de Candela Seven. Deze elektrische boot vliegt letterlijk over in plaats van door het water.

Candela Seven revolutionair ontwerp en techniek

Met de Candela Seven heeft Energyboats direct een revolutionair ontwerp in handen. De Candela Seven haalt makkelijk snelheden tot 55 km/uur, voldoet internationaal aan de hoogste geluidsnormen en door het gebruik van de hydrofoil bespaart de Candela maar liefst 80% energie ten opzichte van vergelijkbare boten. De hydrofoil, een soort draagvleugel onder de boot, is vergelijkbaar met de techniek die momenteel ook in de prestigieuze America’s Cup wordt gebruikt.

Energyboats bracht de uit Zweden afkomstige Candela Seven afgelopen najaar voor een eerste bezoek naar Nederland. De verwachting is dat de boot dit voorjaar opnieuw Nederland zal aandoen voor een promotietour.

Vraag direct een proefvaart of meer informatie aan!

PROEFVAART AANVRAGEN

Energyboats zet in op energietransitie

Met Energyboats zet oprichter Duco Snijder vol in op de energietransitie in de watersport. Snijder: “We zijn vorig jaar met Energyboats begonnen omdat we geloven in de energietransitie, juist op het water. Er zijn heel veel activiteiten op het water die je prima met een elektrisch aangedreven vaartuig kan uitoefenen. Of het nu een dagje weg is, het geven van zeiltrainingen, het organiseren van wedstrijden of de meer controlerende taken zoals de verschillende overheden die uitvoeren. Voor al deze activiteiten zijn er elektrische vaartuigen beschikbaar.”

"Door onze ervaringen in de watersport weten we waar de boten aan moeten voldoen.”

Duco SnijderOprichter Energyboats

“Met Energyboats willen we die vaartuigen online op één plek overzichtelijk samenbrengen en een podium bieden. Tegelijkertijd hopen we de transitie in de watersport op deze manier te versnellen. Je kan ons zien als ambassadeurs van elektrisch varen. De verschillende boten op ons platform zijn allemaal specifiek ontwikkeld voor elektrisch varen, uitvoerig getest en hebben zich reeds bewezen. Door onze ervaringen in de watersport weten we waar de boten aan moeten voldoen.”

Snijder, onder andere verantwoordelijk voor het watermanagement bij meerdere grote events in binnen- en buitenland, vervolgt: “Die kennis willen we op deze manier graag inbrengen. Je kan ervan op aan dat de boten die wij op Energyboats samenbrengen aan de hoogste kwaliteitseis voldoen. We staan voor een bepaalde kwaliteit.”