Skip to main content

Candela Seven in nederland

Met de Candela Seven haalt EnergyBoats.com ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven hydrofoil speedboot naar Nederland. De boot komt dit weekend en begin volgende week naar Nederland voor een exclusieve introductie. De boot zal onder andere aanwezig zijn tijdens het Open Dutch Championship Sailing in Medemblik maar zal ook Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aan doen. Het bezoek aan Nederland is onderdeel van de Europese tour waar het van oorsprong Zweedse merk momenteel mee bezig is.

Candela sneller en verder met tot 80% minder energie

De volledige elektrisch aangedreven Candela Seven kan makkelijk snelheden tot 55 km/uur bereiken wanneer de foils de boot uit het water liften. Door het gebruik van de hydrofoil, een soort draagvleugel onder de boot, bespaart de Candela maar liefst 80% energie in vergelijk tot vergelijkbare boten. De boot gaat dus sneller en verder.

Energyboats gespecialiseerd in 100% elektrisch aangedreven boten

Energyboats is gespecialiseerd in 100% elektrisch aangedreven boten en daarmee de online thuishaven voor elektrisch varen. Het ontstaan van Energyboats is ingegeven door de energietransitie en de toenemende vraag naar en interesse in elektrisch varen.

Oprichter van Energyboats Duco Snijder is verheugd dat de Candela deze week voor het eerst in Nederland zal varen. Snijder: “We zijn hier al een paar maanden mee bezig, we geloven in het concept zoals dat door Candela is neergezet. Wat precies aansluit op onze visie: dat je bij elektrische boten de motor en het bijbehorende battery pack als uitgangspunt moet nemen. Dat we ook het vertrouwen van Candela krijgen om hun prachtige merk hier in Nederland te mogen vertegenwoordigen, is fantastisch. We hopen de komende dagen, uiteraard met in achtneming van alle RIVM-maatregelen, zoveel mogelijk potentiële klanten en andere geïnteresseerden kennis te kunnen laten maken met dit revolutionaire ontwerp.

Candela Seven

Lengte

7,7 m

Breedte

2,4 m

Gewicht

1300 kg

Max. snelheid

55 km/uur

Motorvermogen

55 KW

Opladen

230 V / 16 A